Danish International Development Agency (Ministry of Foreign Affairs of Denmark)

Evaluering af Oplysningsbevillingen  -  2011-2016

Last update: Jan 19, 2017 Last update: 19 Jan, 2017

Details

Location:DenmarkDenmark
Category:Consulting services
Status:Awarded
Sectors:Education, Monitoring & Evaluation, Media and Communications
Contracting Authority Type:Development Institution
Eligibility:Organisation & Individual
Budget:USD 70,862
Date posted:15 Jul, 2016

Attachments 2

Associated Awards

Project cycle timeline

STAGES
EARLY INTELLIGENCE
PROCUREMENT
IMPLEMENTATION
Cancelled
Status
Programming
Formulation
Approval
Forecast
Open
Closed
Shortlisted
Awarded
Evaluation

Associated tenders 0

Status

Date

Description

Restricted Procedure: Evaluering af Oplysningsbevillingen  -  2011-2016

Deadline for applications: 10. August 2016 kl. 14, Dansk tid.

Description:
Udenrigsministeriet afsætter hvert år midler til oplysning om forholdene i udviklingslandene og om den danske deltagelse i udviklingssamarbejdet. Midlerne anvendes til aktiviteter under Danidas Oplysningsbevilling, Danidas rejsestipendieordning samt Danidas egen oplysningsvirksomhed. Dertil kommer den projektrelaterede oplysning, som varetages af civilsamfundsorganisationer baseret på deres arbejde. Danidas egne oplysningsmidler omfatter bl.a. Magasinet Udvikling, pressearbejde og støtte til oplysning i forbindelse med Børnenes U-landskalender.

Danidas Oplysningsbevilling står for 35 – 40 pct. af de samlede midler til oplysningsaktiviteter. Den folkelige oplysning i form af en ansøgningsbaseret pulje, hvor kommunikationsfaglige personer og medier kan ansøge om midler til folkeoplysning i Danmark er et vigtig element i den samlede oplysningsindsats.

Oplysningsbevillingen kan søges af alle i Danmark, som har kendskab til udviklingslandene og kommunikationserfaring, og har til hensigt at sikre oplysning om udviklingssamarbejdet en vedvarende plads i det almindelige oplysningsarbejde, der udføres i skoler, institutioner, organisationer og i massemedier. Midlerne under oplysningsbevillingen bevilliges af et eksternt oplysningsudvalg, som har til opgave at træffe beslutning om ansøgningerne til Oplysningsbevillingen i forbindelse med tre årlige ansøgningsrunder. Oplysningsudvalget består af en formand og 7 medlemmer, der er udpeget af udenrigsministeren for en periode på tre år. Udvalget er bredt sammensat.

Oplysningsudvalget behandler ca. 150 ansøgninger årligt. Heraf vurderes ca. en tredjedel til at være helt eller delvist støtteværdige. Ansøgningerne vurderes alene ud fra kommunikationsfaglige kriterier, dvs. ikke ud fra politiske hensyn.

Projekterne, der støttes af Oplysningsbevillingen, fordeler sig primært inden for tre hovedområder: oplysningsprojekter generelt; oplysning rettet specifikt mod undervisningssektoren og oplysningsaktiviteter gennem tv-medierne (u-lands-tv-puljen).

I forbindelse med godkendelsen af en ny kommunikationsstrategi for Danmarks udviklingssamarbejde lægges der fra Udenrigsministeriets side op til nye tiltag for at styrke oplysningsindsatsen.

For at vurdere resultaterne af Oplysningsbevillingens aktiviteter og baseret herpå give anbefalinger til det fremtidige set-up af den folkelige oplysning, iværksætter Evalueringskontoret en evaluering af Oplysningsbevillingens aktiviteter igennem de sidste 5 år. Det er hensigten, at evalueringen danner et vidensgrundlag for beslutninger omkring styrkelse af den fremtidige oplysningsindsats.

Evalueringens formål er således at belyse, hvorvidt og hvordan oplysningsaktiviteterne har bidraget til at udbrede kendskabet til og skabe forståelse for forholdene i udviklingslandene samt skabe grundlag for styrkelse af oplysningsindsatsen med henblik på at skabe aktiv interesse, kendskab og forståelse i befolkningen under hensyntagen til relevans, effektivitet og en hensigtsmæssig ressourceforvaltning af bevillingen og dens aktiviteter.

Evalueringen igangsættes i august 2016 og afsluttes i november 2016. Budgettet for evalueringen er maksimalt 475.000 DKK .

Deadline for applications: 10. August 2016 kl. 14, Dansk tid.

The standard application form should be used. Applications not using the standard form may be rejected. Applications received after the deadline shall be rejected

Contact point: Evalueringskontoret
Name of Programme Officer: Marianne Vestergaard
E-mail address, Programme Officer: eval@um.dk
Telephone of Programme Officer: +45 33920030

Criteria for selection:
A minimum of three and a maximum of five applicants with references best suited for this assignment will be invited to submit a tender.

Want to unlock full information?
Member-only information. Become a member to access this information. Procurement notices from over 112+ donors and banks are available here
Learn more about our membership benefits