Microsoft d.o.o.

Microsoft d.o.o.

General
Jobs0
Shortlists/Awards1
Pricing strategy0
Partners/Competitors5
Last update: May 25, 2023 Last update: May 25, 2023
General
Jobs
Shortlists/Awards
Pricing strategy
Partners/Competitors

Details

Legal residence:Slovenia
Types:Consulting OrganizationConsulting Organization
Funding agencies:WB
Sectors:Information & Communication Technology, Procuremen ... See moreInformation & Communication Technology, Procurement
Sanctions:Check now
Status:Active

Attachments 0

About

Podjetje Microsoft d.o.o. je slovenski predstavnik korporacije Microsoft, ki je eno od vodilnih podjetij s področja informacijskih tehnologij. Microsoft je eden najpomembnejših razvijalcev poslovnih programov in sistemov, ki podjetjem pomagajo zagotoviti varno in učinkovito poslovanje ter podjetjem in posameznikom po celem svetu pomagajo pri uresničevanju njihovega potenciala. Ta cilj je temelj naših prizadevanj, da uporabnikom in širši družbi ponudimo vedno boljše tehnologije. Vsak dan z izboljševanjem obstoječih izdelkov in predstavitvijo novih, z nudenjem podpore globalnemu inovacijskemu omrežju in izvajanjem temeljnih raziskav razširjamo zmožnosti računalništva.

Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni le trije uslužbenci, je podjetje zraslo v pomembno lokalno podjetje, ki zaposluje več kot 70 ljudi. Med velike uspehe gotovo sodi pionirska vloga pri slovenjenju programske opreme, saj so uporabnikom na voljo tako lokalizirani operacijski sistemi kot tudi zmogljivi programi za uporabo v pisarnah in doma.

Od začetka svoje prisotnosti v Sloveniji se je Microsoft dejavno vključeval tudi v lokalno skupnost. Jasno začrtana pot vključuje tesno sodelovanje s slovenskimi partnerji in lokalnimi podjetji pri razvoju novih rešitev in reševanju poslovnih izzivov. Poleg tega se Microsoft dejavno vključuje tudi v številna prizadevanja na področju izobraževanja in premostitve digitalnega razkoraka. Z vsemi svojimi dejavnostmi se podjetje osredotoča na ustvarjanje priložnosti slovenskih uporabnikov na lokalni in globalni ravni.

Kot vodilno podjetje v industriji se zavedamo odgovornosti, da naše vire in znanje uporabimo na način, ki bo pozitivno vplival na življenje ljudi. Glede naših poslovnih praks in dosežkov smo zavezani odgovornemu ravnanju in odprti komunikaciji. Družbeno odgovornost jemljemo zelo resno, saj se zavedamo, da imajo lahko Microsoftove poslovne odločitve pomemben vpliv na deležnike in skupnosti, v katerih poslujemo.

Slovenski Microsoft je v desetih letih zgradil ekosistem, ki je glavni nosilec razvoja slovenske IT-industrije. Značilnost tega ekosistema je, da ne samo omogoča, ampak podpira in pospešuje razvoj IT v državi. Eden od motorjev tega pospeševanja je razvoj in prodaja lokalnega znanja. Tako danes slovenski Microsoft skupaj z novim poslovnim oddelkom, ki je odgovoren za poslovne rešitve Microsoft Navision, ustvarja približno 40% celotne vrednosti IT v državi.

Awards

Top partners

Top competitors

Want to unlock full information?
Register with us or sign in to access the organization database.
Learn more about our membership benefits