Terre des hommes - Romania
Member

Terre des hommes - RomaniaMember

General
Jobs0
Shortlists/Awards17
Pricing strategy0
Partners/Competitors51
Last update: Sep 13, 2023 Last update: Sep 13, 2023
General
Jobs
Shortlists/Awards
Pricing strategy
Partners/Competitors

Details

Legal residence:Romania
Types:Consulting OrganizationConsulting Organization
Funding agencies:EC, Other
Sectors:Human Rights, YouthHuman Rights, Youth

Attachments 0

About

Încă de la crearea ei în 1960, misiunea Fundației Terre des hommes (Tdh) este să vină în sprijinul copiilor aflați în nevoie. Tdh își dedică toate eforturile pentru a proteja drepturile copiilor aflați în situații de război, dezastre naturale sau în alte situații vulnerabile mai puțin mediatizate.

Astăzi, Tdh este o forță impresionantă în rândul organizațiilor ce sprijină drepturile copiilor în Elveția și în lume. Terre des hommes este cea mai mare organizație non-guvernamentală din Elveția ce dezvoltă proiecte și programe în mai mult de 30 de țări ale lumii. Proiectele respective pot fi desfășurate grație susținerii financiare individuale și instituționale, din care 87% este destinată direct programelor Terre des hommes.

În România, Terre des hommes este activă încă din 1992. In fiecare an, mii de copii și familiile lor beneficiază de sprijin în cadrul proiectelor implementate, ce au trei axe mari de intervenție:

(1) întărirea sistemului de protecție a copilului astfel încât să fie prevenite situațiile de abuz, neglijare și exploatare

(2) protecția copiilor aflați în situații de trafic și migrație

(3) incluziunea comunităților de rromi și a altor minorități

Domeniile de activitate includ: dezvoltarea calității serviciilor sociale ce previn situațiile de risc și protecția drepturilor și a stării de bine a copiilor vulnerabili, prevenirea abandonului școlar și dezvoltarea abilităților globale ale copiilor, furnizarea de suport psihosocial pentru copiii și tinerii vulnerabili, formarea și capacitarea furnizorilor de servicii sociale locale în vederea îmbunătățirii managementului de caz și a calității serviciilor de protecție a copiilor; nu în ultimul rând, activități de lobby, ca ambasador al drepturilor copiilor în relațiile cu structurile guvernamentale și comunitare și cu alți actori importanți în domeniul protecției copilului.

Terre des hommes promovează participarea activă a tinerilor în societate și recunoaște importanța mare a respectării dreptului lor la exprimare a opiniilor și la deciziile ce le influențează direct viața. O atenție deosebită este dedicată sustenabilității serviciilor pe care le implementează.

Tdh are un delegat expatriat și 12 angajați ce formează echipa din România, din care fac parte specialiști în protecția copilului, psihologi, sociologi și experți organizaționali și de management financiar. Cele doua birouri din București și Craiova, desfășoară în prezent opt proiecte, cu un buget anual aproximativ de 1,5 milioane Euro.

Awards

Top partners

Top competitors

Want to unlock full information?
Register with us or sign in to access the organization database.
Learn more about our membership benefits